100 lei de familie de albine – petitie online

Petitie Apicultura100 lei de familie de albine – petitie online

Dragi apicultori si sustinatori ai apiculturii, va anunt ca a fost lansata o petitie online de catre ing. masterand Petru Budeanu din judetul Iasi, petitie ce prevede un sprijin concret pentru activitatea de crestere a albinelor. Este vorba de o subventie anuala in valoare de 100 de lei de familie de albine, suma de bani care sa ajunga in conturile apicultorilor pana la sfarsitul lui februarie 2016.

”Fiecare stupar nu are decât să-și cumpere ceea ce are nevoie cu banii din subvenție: medicamente, stimulente, material biologic, stupi și echipamente fără a mai fi conditionați de întocmirea de dosare și aducerea de facturi. Statul trebuie să inventarieze imediat numărul de familii de albine aflat în registrele agricole ale tuturor primăriilor din Romania, să le înmulțească cu cuantumul subvenției pe o familie (100 lei) iar suma obținută să o prevadă în bugetul pentru anul 2016. Această sumă va fi virată în contul asociațiilor apicole din România, care vor da fiecărui apicultor suma cuvenită, în funcție de numărul de familii de albine pe care îl deține și cu care este înscris în registrul agricol al primăriei unde are vatra de stupină”.

O alta solicitare in cadrul aceleeasi petitii este anularea impozitarii familiilor de albine si subventia sa se achite pe baza adeverintei din registrul agricol al primariei si al contului bancar al apicultorului.

Pana in momentul de fata, s-au adunat aproape 800 de semnaturi. Daca va intereseaza si doriti sa va implicati, click pe urmatorul link: 100 lei de familie de albine – petitie online.

*Dupa completarea campurilor de semnare a petitiei, va trebui sa confirmati si pe e-mail pentru semnarea definitiva (practic va trebui sa dati click pe un link de confirmare).

Stiu ca 100 de lei nu este foarte mult, dar tot e mai bun decat nimic, mai ales daca nu se mai complica treaba cu hartii prea multe.

Voi ce credeti?

Posteaza un comentariu

Your email address will not be published.