Albina Albastra – Specie redescoperita

albina calaminta albastra

O specie de albine, care se credea a fi disparuta, a fost redescoperita recent in Statele Unite, Florida. Este vorba despre albina calaminta albastra sau, pe scurt, albina albastra, cu numele stiintific de “Osmia calaminthae “.

Albinele Albastre sunt o specie de albine care, si inainte de a fi clasata ca disparuta, se intalnea foarte rar. Aceasta prefera florile anumitor plante care sunt protejate prin lege, flori ce sunt foarte rar intalnite din cauza incendierii si chimizarii campurilor de catre agricultori. Cea mai cunoscuta floare preferata de albina albastra provine de la o planta din familia mentei – “Clinopodium ashei“.

Albina albastra nu este inca inregistrata ca specie protejata prin lege, dar este foarte probabil ca acest lucru sa se intample in viitorul apropiat.

Din pacate, nu se cunosc prea multe detalii despre biologia si stilul de viata al albinei albastre, tocmai din motivul ca aceasta este atat de rara, iar cercetatorii nu au avut posibilitatea de a o studia si a o documenta.

Poate ca izolarea asta chiar ajuta planeta sa-si mai revina 🙂

Posteaza un comentariu

Your email address will not be published.