Borcane speciale pentru mierea veritabila

ministrul agriculturii achim irimescu inspectie apicolaDupa cum probabil stiti si dupa cum am mai scris si in articole anterioare, scandalul mierii contrafacute a ajuns pana la conducere, atat interna, cat si in UE.
Ministrul Agriculturii sustine ca lucrurile nu vor ramane asa si ca se vor lua masuri, precum elaborarea unor borcane distincte pe care consumatorul sa le recunoasca, precum si controale ale calitatii, aleatorii si inopinate la producatori, in timpul carora se vor lua mostre de miere in mod aleatoriu, iar acestea vor fi analizate in laborator.

Ministrul Agriculturii Achim Irimescu declara:
Achim Irimescu”Nu va rămâne doar o știre propunerea de la Consiliul de miniștri de la Bruxelles care a avut loc în luna decembrie a anului trecut, mai exact propunerea adusă chiar de Ungaria. Spre exemplu, la mierea produsă în UE să fie folosite borcane de un anumit format ca ai noștri consumatori să știe exact ce cumpără și mierea respectivă să fie identificată. Vrem să ne asigurăm prin controale și chiar prin Programul Național Apicol care a fost discutat săptămâna aceasta am decis achiziționarea unor laboratoare în care să fie făcut controlul la calitatea mierii pentru că nu vrem să fie aruncată anatema pe producătorii noștri. În ceea ce privește acel producător care are încă produse pe piață, dacă pe etichetă scrie că este miere în amestec atunci nu avem ce face. Consumatorul care cumpără astfel de produs trebuie să fie avizat ce cumpără și prețul este pe măsură. Dar sigur că nu o putem interzice pentru că este comestibilă să spunem, nu pune în pericol sănătatea dar nu respectă ce este înscis pe etichetă. Sigur că ANPC-ul are obligația să verifice aceste produse iar consumatorii trebuie să denunțe de fiecare dată identificarea lor în magazine”

In teorie, lucrurile par foarte simple si functionale, dar, in practica…am mari dubii ca mierea falsificata va disparea de pe piata sau macar ca va fi etichetata ca atare, astfel cuvantul cheie ramane SPAGA!

2 Comentarii

Posteaza un comentariu

Your email address will not be published.