Flow Hive – Stupul din care curge miere

Flow Hive – Stupul din care curge miere


Un apicultor din Australia, pe nume Stuart Anderson, impreuna cu fiul sau, Cedar, au inventat un model de stup inedit cu un sistem care, practic, face ca mierea sa curga curata direct din stup, la rotirea unui robinet. Inventia se numeste ” Flow Hive ” care ,in traducere libera, inseamna stupul care curge sau stupul curgator.
Cei doi au proiectat si perfectionat inventia timp de zece ani, pana au ajuns la modelul din video.
Marele avantaj este ca nu mai avem nevoie de atatea scule din inventarul apicol (centrifuga, cutit pentru descapacit, afumator, site etc.), mierea fiind colectata extrem de usor si este foarte limpede.
Acestia nu ne dau prea multe informatii despre modul de functionare al sistemului, specifica doar ca albinele nu sunt deranjate deloc si ca sistemul nu are nevoie de site, filtre sau alte asemenea, mierea iesind curata si limpede din prima.
Pe data de 23 februarie anul acesta, vor incepe sa adune fonduri pe Kickstarter, unde vom putea afla mai multe detalii despre modul de functionare a inventiei.
Personal, sunt intrigat si putin sceptic cu privire la folosirea unui astfel de sistem din mai multe motive, dar nu voi intra in amanunte ca sa nu vorbesc in necunostinta de cauza. Suna putin cam prea frumos sa fie adevarat, dar poate ma insel. Sunt curios daca poate fi folosit in clima temperata.
Asteptam sa vedem evolutia stupului curgator “Flow Hive” .

Sursa: www.honeyflow.com

Nu sunt comentarii

Posteaza un comentariu

Your email address will not be published.