Impozite mai mici pentru sectorul apicol?

apicultura si economie
A aparut zvonul ca impozitarea sectorului apicol ar putea suferi modificari in viitorul apropiat, modificarile fiind in favoarea apicultorilor.
Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a spus ca la nivelul Ministerului Agriculturii a fost solicitata o analiza privind acest sector, urmand ca ulterior, sa se ia în calcul o reducere a pragului de impozitare, aflat acum la minim 75 de stupi.
Tot el a spus pentru “Realitatea TV”:

Achim Irimescu”Ce au reclamat apicultorii – ca pana in 1990, nu se impozitau stupii. Astazi (11 februarie) am adoptat un act legislativ in care stabilim obligativitatea identificarii stupilor. Suna ciudat, dar noi avem un program de 3 milioane de euro pe an dar nu reusim sa numaram stupii bine si in datele transmise la Comisia Europeana figuram cand 1,2 milioane, cand cu 1,5 milioane, cand cu 1,7 milioane. E adevarat ca Romania produce circa 20.000 de tone de miere an anii cei mai buni, din care cel putin jumatate se exporta”.
[…]
”Sunt impozitati practic cei cu peste 75 de stupi. Intrebarea mea a fost in minister si vreau sa fac si o discuție cu ministrul Finanțelor ce se intampla dacă prin incurajarea fiscala, adica sa reducem impozitarea la apicultori, vreau sa vad la ce rezultate ajungem”.

Ministrul lasa sa se inteleaga ca se ia in calcul reducerea impozitului pe venitul din apicultura -fie prin modificarea pragului de impozitare (numarul de stupi) fie prin micsorarea impozitul in sine.

Cei de la finante vor fi deacord cu asa ceva? Incurajare fiscala in Romania? Ramane de vazut…

Posteaza un comentariu

Your email address will not be published.