Miere de salcam “convenabila” de la supermarket

Nu stiu cum sunteti voi, dar eu de cate ori ajung la un supermarket, trec inevitabil si prin raionul cu miere de albine, din pura curiozitate, mai arunc un ochi la preturi si de ce nu la calitate. Ultima data am vazut ceva interesant in sectiunea cu miere de salcam, ce am zis ca merita impartasit.
Mai jos este un borcam cu “miere de salcam” cel putin asa indica eticheta.

Mierea de salcam nu are culoarea asta si nici nu se zahariseste “tun”, cum este in imaginile de mai jos.

mire de albine

Imaginea cu eticheta:
Dintr-un oarecare bun simt si pentru a evita eventuale complicatii, am cenzurat eticheta, desi nu e foarte greu sa va dati seama despre ce brand e vorba – sa-i zicem “Mos Enache” 😛
miere salcam zaharisita

Cel mai interesant in toata afacerea este pretul care este foarte mare desi e unul dintre cele mai ieftine branduri de miere de pe piata romaneasca.
Supermarketurile folosesc si strategii de marketing foarte bune, in cazul de fata cumparatorul fiind intentionat putin derutat, va trai cu impresia ca a cumparat 1Kg de miere de salcam cu 28 lei cand in realitate a platit aproape 30 de lei pe 900g. Dar bine astea sunt strategiile de marketing aplicate de supermarketuri pentru multe alte produse, nu vreau sa deviez prea mult de la subiect.
pret miere de albine
Ideea este ca daca tu apicultorule ai vinde asa ceva iti minti efectiv clientul si-l vei pierde negresit. Supermarketul in cauza asta face – isi minte clientii, comercializand o poliflora in cel mai bun caz la pret de salcam.

Am mai spus-o si o mai spun:

NU CUMPARATI MIERE DE LA SUPERMARKETURI!
E spre binele sanatatii si al buzunarului vostru!
17 Comentarii

Posteaza un comentariu

Your email address will not be published.