Noi modificari in legea apiculturii nr. 383/2013

Legea Apiculturii
Nu stiu cati dintre voi sunteti la curent cu legile privind apicultura, personal sunt relativ paralel, dar mi-a sarit in ochi o modificare recenta, mai exact de acum trei zile, a Legii Apiculturii nr. 383/2013, referitor la noi restrictii privind amplasarea stupinelor.
Noile prevederi publicate in Monitorul Oficial acum cateva zile suna asa:

”Amplasarea familiilor de albine pe terenurile deţinute de apicultori, cu orice titlu, se face la o distanţă de cel puţin 10 m faţă de drumurile publice sau hotarele proprietăţilor din domeniul public aflate în intravilan ori în extravilan şi la o distanţă de cel puţin 5 m faţă de hotarele proprietăţilor din domeniul privat aflate în intravilan ori în extravilan”.

Pe scurt, noile norma interzic amplasarea stupilor direct la sosea sau in gardul vecinului. Consider ca sunt norme de bun simt dar, nu stiu cati dintre noi le pot respecta din motive de localizare efectiva in spatiu al stupinei.
Oricum sa aveti grija, ca daca aveti vecini “binevoitori” va pot face probleme folosind acest articol din lege.

Aparent legea avea un numar limitat de familii pe care le poti gazdui pe vatra permanenta la iernat, acest lucru s-a schimbat, limita fiind anulata.

Aceste modificari in legea apiculturii sunt binevenite, mai ales anularea limitei de familii pe vatra – de care sincer nu aveam habar.

3 Comentarii

Posteaza un comentariu

Your email address will not be published.