Sprijin financiar pentru apicultori in 2016

apicultori rapitaConform unui comunicat de presa al Guvernului Romaniei, apicultorii vor primi un sprijin financiar in valoare de 30.2 milioane de lei, suma distribuita prin Programul National Apicol 2014-1016, provenind ca de obicei din doua surse: bugetul de stat si fonduri europene.

Actul normativ adoptat acum 2 zile faciliteaza accesul beneficiarilor la aceasta forma de sprijin si extinde programul astfel incat sa poata fi decontate mai multe activitati.
Nu va ganditi la cine stie ce dar este un plus, si astfel apicultorii vor putea deconta medicamentele impotriva nosemozei si se elimina realizarea sistemului informativ pentru inregistrarea stupilor, care va fi finantata din fonduri de la bugetul de stat.

De asemenea vizeaza clarificari referitoare la documentele de achizitie a produselor, a medicamentelor sau reglementari ale controalelor la fata locului. Pentru a facilita accesul apicultorilor la aceasta formă de sprijin, se elimina condiția de eligibilitate si documentul justificativ referitor la faptul ca tratamentele familiilor de albine cu medicamente trebuie sa se desfasoare pe baza unui calendar intocmit anual de apicultor, aprobat si urmarit de reprezentantii formei asociative. Modificarea este propusa de reprezentantii asociatiilor deoarece, conform prospectului medicamentului si in functie de anotimp/locatie, fiecare apicultor isi realizeaza singur calendarul tratamentelor.

Posteaza un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nu este frumos sa copiezi :)