Stupul Curgator (Flow Hive)


Dragi apicultori si iubitori ai albinelor, in legatura cu noua inventie despre care am vorbit intr-un articol anterior Flow Hive si anume Stupul Curgator (Flow Hive) sau stupul din care curge miere, inventatorii vin cu mai multe detalii despre functionalitate si preturi in vederea achizitionarii unei astfel de tehnologii.
Personal am fost destul de sceptic cu privire la aceasta inventie cand a fost anuntata prima data si am asteptat cu interes ziua de astazi in care anuntau vor da mai multe detalii despre modul de functionare. Dupa ce am vizionat filmuletul si am inteles pe larg modul de functionare, pot spune ca parerea mi s-a schimbat si cred ca este o mare inovatie in apicultura la nivel mondial.
Stupul Curgator (Flow Hive) este visul oricarui apicultor. Albinele nu mai sunt stresate si mortalitatea lor in procesul extragerii mierii este zero, iar munca apicultorului este diminuata foarte mult.
Inventatorii, Stuart Adnderson si fiul sau Cedar Anderson, deja comercializeaza inventia oferind mai multe optiuni clientilor. Ce mi s-a parut foarte interesant este ca tehnologia merge integrata intr-un stup normal, pe diferite marimi si numarul dorit de rame, lucru ce ofera flexibilitate maxima clientilor.
Astfel producatorii au facut diferite pachete la diferite preturi.
Flow Hive Light
Pachetul Flow Light:
Flow Light 3 rame – fara cutie costa 230 de dolari
Flow Light 3 rame – cutie inclusa costa 290 de dolari
Flow Light 4 rame – fara cutie costa 280 de dolari
Flow Light 4 rame – cutie inclusa costa 340 de dolari

Flow Hive Full
Pachetul Flow Full:
Flow Light 6 rame – fara cutie costa 350 de dolari
Flow Light 6 rame – cutie inclusa costa 410 de dolari
Flow Light 7 rame – fara cutie costa 400 de dolari
Flow Light 7 rame – cutie inclusa costa 460 de dolari

Flow Hive Full Flow Hive Full Un stup Flow Hive complet echipat (fara albina) costa 600 de dolari.

Sunt foarte curios cand va ajunge Stupul Curgator (Flow Hive) si in Romania si ce preturi vor fi practicate – probabil aproape duble decat cele mentionate.
Oricum trebuie sa recunoastem ca este ceva inedit si ca poate schimba practica apiculturii destul de mult.

2 Comentarii

Posteaza un comentariu

Your email address will not be published.