Trantori la export (Apilarnilul)

larve de trantori

Am discutat si in trecut despre acest produs apicol romanesc, dat uitarii si anume Apilarnilul
In continuare va voi arata cum arata trantorii pregatiti pentru export.
Dupa cum am spus, apilarnilul se obtine din lave de trantor, mai exact prin triturarea larvelor de trantori cu o varsta de 7 zile. Amestecul se filtreaza imediat (rezultand substanta laptoasa fara bucati solide), se depoziteaza in recipiente de capacitate mica, din plastic alimentar sau din sticla. Apoi se conserva prin congelare, la temperaturi cuprinse intre -5°C si -20°C.
In imaginea de mai jos gasiti larvele de trantor pregatite pentru maruntire (triturare). Vasul in care se afla este bagat in gheata pentru a evita degradarea acestora. Larvele in conditii de caldura oxideaza si se strica foarte repede.
larve trantorPentru a evita strecurarea (o munca in plus), puteti folosi blenderul pentru maruntirea larvelor. Va rezulta o pasta ce teoretic nu ar mai avea nevoie de strecurare. Daca totusi vi se pare ca exista bucati prea mari sau impuritati, recomand sa o strecurati printr-o sita cu gauri mari.

apilarnil larve de trantorPasta rezultata este gata de portionare si congelare sau amestecare cu miere ori alcool.
In cazul de fata va fi portionat si cantarit, ulterior amestecat cu miere de salcam.
Amestecul este de 10% apilarnil pe unitate de miere (la un Kg de miere se folosesc 100g de apilarnil). Amestecul (miere + apilarnil) se omogenizeaza cat mai bine (puteti folosi un mixer la viteza mica).
apilarnil
pachet apilarnil
Pachetul de mai sus urmeaza sa fie expediat in Anglia mai exact in Londra, si astfel avem trantori la export 😀 Se pare ca englezii au ajuns sa aprecieze viagra de stup – apilarnilul.
Pachetul este o aprovizionare cu produse apicole pentru sase luni, continand 6 borcane cu miere si 10% apilarnil, 1 sticluta cu tinctura de propolis si doua cutii de crema pe baza de propolis (grasime de porc + miere + propolis).
Produsele sunt 100% naturale si facute in casa (inclusiv untura de porc din crema).

Ma bucur ca exista oameni care apreciaza asa ceva, clientela crescand tot mai mult din afara tarii. Din pacate majoritatea romanilor sunt sceptici si prefera produsele din comert, pline de chimicale si parabeni. Scepticismul lor merge pana in a se uita stramb cand vin la tine pentru un banal borcan cu miere.

Una peste alta ma bucur foarte mult ca un produs apicol de origine romana (Apilarnilul – descoperit si brevetat de Nicolae V. Ilieşiu) a ajuns sa fie atat de apreciat peste hotare, in ciudat faptului ca a fost dat uitarii intr-un mod intentionat – “tot ce este bun trebuie sa dispara”.

Sanatate multa tuturor!

38 Comentarii

Posteaza un comentariu

Your email address will not be published.