Tratament cu aerosoli din stupi

Aerosoli din stupiDupa cum probabil stiti, de la albine folosim aproape tot: miere, ceara, capaceala, propolis, polen, laptisor de matca, chiar si venin.
O clinica din Slovenia a dus mai departe folosirea produselor apicole, mai exact foloseste aerul din stupi pentru tratarea unor afectiuni si chiar a stresului – tratament cu aerosoli din stupi.
Daca sunteti apicultori sau aveti rude/prieteni apicultori, sigur ati bagat nasul intr-un stup folosit, gol sau populat (personal am facut-o de multe ori :P). Chiar acel aer cu un miros specific si imbogatit cu fel de fel de vapori de laptisor de matca, propolis etc. este benefic si ajuta in prevenirea si combaterea unor afectiuni precum bronsita, astm, alergii si alte afectiuni respiratorii, depresii, migrene, dureri de cap, stress, intareste sistemul imunitar etc.

Tratamentul cu aerosoli din stupi consta in sedinte de inhalare a aerului din stupi cu ajutorul unei masti speciale, sub supravegherea unui cadru medical.

Aerosoli din stupiDragi apicultori, se pare ca noi facem si sedinte de aerosoli fara sa stim atunci cand deschidem stupii si ne facem treaba.

Am inteles ca un astfel de tratament se poate face si in Romania, mai exact intr-o clinica din Cluj. Din pacate, nu stiu mai multe detalii in legatura cu acest subiect.

Parerea mea este ca, daca vreti sa faceti tratament cu aerosoli din stupi, nu trebuie sa va bateti capul cu fel de fel de clinici si locatii. Cautati un apicultor in apropierea dumneavoastra si, pur si simplu, mergeti sa-l ajutati la treaba. O sa scapati de stress prin miscare si expunere in aer liber, o sa faceti aerosoli si, de ceΒ  nu?, tratament cu venin πŸ˜›

Sanatate maxima!

15 Comentarii

Posteaza un comentariu

Your email address will not be published.